Følg Fotballandslaget på Facebook!


- Jeg er veldig glad! Det er den beste følelsen jeg har hatt på lenge, og det var veldig kjekt å kunne bidra til seier i dag. Godt å få en bekreftelse på at formen er på plass, jeg har trent veldig godt med både klubb og landslag i vinter, smiler Hege Hansen.

21-åringen har akkurat sørget for at Norges resultat i EM-kvalikkampen mot Bulgaria ser litt penere ut i statistikken. Hansen ble byttet inn for Cecilie Pedersen i 84. minutt på stillingen 0-1 (Gry Tofte Ims), og vestlandsjenta trengte ikke mer enn seks minutter på banen før den første ballen satt i nettet. Og jubelen hadde knapt stilnet før nok et mål ble scoret – også denne gangen signert Hansen.

Les mer om kampen og se scoringene her

- Var bestemt på flere scoringer

- Jeg fikk god hjelp av jentene på begge målene - første mål fikk jeg servert av Emilie (Haavi), mens Elise (Thorsnes) skal ha sin del av æren for det andre målet. Alle jentene jobbet hardt, det var tydlig at vi alle var bestemte på å avslutte kampen med noen flere scoringer, sier Hansen, som fikk godt tid til å observere Bulgaria fra sidelinjen og planlegge hvordan hun skulle markere seg hvis hun fikk sjansen.

- Jeg hadde noen bilder i hodet av hva jeg hadde lyst til å gjøre, men det viktigste var egentlig at jeg hadde så lyst til å springe utpå der og være med! Og gjøre mitt beste for å sikre at vi fikk med oss tre poeng, sier Hansen, som ikke var overveldene imponert over det Bulgaria viste på banen.

- Vi spilte hele kampen på deres halvdel. Det var vi som hadde ballen hele tiden, de sprang stort sett mellom oss og prøvde å få til noen overganger. De skapte ikke én sjanse, og for oss var det en stor tålmodighetsprøve. Vi måtte bare vente og jobbe jevnt og trutt, og så kom det heldigvis til slutt, sier 21-åringen, som har gått gradene på aldersbestemte landslag, og etter overgangen til Arna-Bjørnar fra Klepp for halvannet år siden har gjort en god figur i Toppserien.

Innkalt i siste liten

At dagens tomålsscorer i det hele tatt er med til Bulgaria skyldes i hovedsak at LSK Kvinners Isabell Herlvosen ble syk kvelden før avreise. Dermed tok Landsem en telefon til Bergen, og en lykkelig Hansen satte seg på flyet til Gardermoen morgenen etter. 21-åringen er for øvrig ikke ukjent med å bli kalt inn på A-landslaget i siste liten – da halvparten av spillerne ble slått ut av magesjau i Belgia i høst, var Hansen blant spillerne som ble haste-innkalt for å dekke opp plassene. Og før kampen mot Nord-Irland var hun i den gruppen spillere som Landsem tok ut helt til slutt. 

Hansen var ikke på banen i noen av kampene, men fikk sin offisielle landslagsdebut da hun kom innpå den siste halvtimen i 0-2-tapet for Sverige på La Manga i januar. Og etter et nytt innhopp som resulterte i to scoringer i en kvalikkamp har Hansen fått mersmak på landslagslivet.

- Synes hele gjengen er kjempekjekk, det er veldig god stemning i troppen. Det er artig å trene med så gode spillere, jeg merker at nivået er høyt her. Man må utvikle seg for å komme opp på landslagsnivå, og det håper jeg å kunne holde sli kat jeg får være med mer og bidra. Nå har vi en kamp til (Ungarn 4. april), og så skal jeg  tilbake til klubben og trene godt,. Jeg gleder meg veldig til Toppserien begynner, så får vi se hva fremtiden bringer, sier Hansen.


Søndag reiser det norske laget videre til Ungarn, og onsdag venter nok en viktig EM-kvalikkamp for de norske jentene. Fotball.no vil oppdatere fortløpende med scoringer og viktige hendelser fra avspark kl 17.00.