Han skal lede kvinnene under EM i Sverige til sommeren, og forhåpentligvis både i VM i Canada i 2015 og OL i Brasil i 2016.

- Vi er svært fornøyd med at Even nå er på plass. Han har skaffet seg god internasjonal erfaring etter sin forrige periode som landslagssjef, og han har ikke minst gjennom sin trenerkarriere dokumentert sin evne til å skape resultater. Det langsiktige målet er VM i Canada og OL i Rio, samtidig som vi har stor tro på at Even og spillerne kan oppnå et godt resultat allerede i EM-sluttspillet neste sommer, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb i NFF til fotball.no.

Even Pellerud var norsk landslagssjef for A-kvinner i perioden 1989 til 1996. Det resulterte i et VM-gull, ett EM-gull, ett VM-sølv, ett EM-sølv, og én OL-bronse.

Nå starter han på sin andre periode etter at han i mellomtiden har vært trener for Lillestrøm, Ikast/Midtjylland, landslagssjef for kvinnelandslaget til Canada, og kvinnesatsningssjef i Trinidad og Tobago. Han ledet Canada til en sterk fjerdeplass i VM-sluttspillet i 2003 som også skaffet han prisen for årets idrettsbragd i Canada.

- Jeg føler meg beæret over å bli forespurt om å lede det norske kvinnelandslaget igjen. Det var en enkel oppgave å takke ja til jobben, og jeg er stolt over og motivert til å lede arbeidet med å bringe kvinnelandslaget opp til topp internasjonalt nivå igjen. Spillere, trenere og ledere har en stor jobb å gjøre, men avstanden til de beste er absolutt overkommelig, sier landslagssjef Even Pellerud til fotball.no.

- Det har vært gjennomført en grundig prosess der flere dyktige kandidater har vært vurdert. Styret er svært tilfreds med ansettelsen av Pellerud. I han har vi fått en tydelig og sterk leder som kan gjøre Norge til en sterk medaljekandidat igjen, sier fotballpresident Yngve Hallén til fotball.no.

Pellerud får sitt comeback i januar i en turnering i Kina. Norge møter Canada, Sør-Korea og vertsnasjonen Kina i de første oppkjøringskampene til EM-sluttspillet i 2013.