Følg Fotballandslaget på Facebook!


Norges Fotballforbund og Svenska Fotbollförbundet har signert en avtale om privatlandskamp mellom Norge og Sverige onsdag 14. august 2013. Kampen spilles i Sverige, og det er også avtalt en returkamp i Norge innen utgangen av 2015.

- Bortsett fra England og Brasil er Sverige en av de mest attriktive motstanderne for Norge. Vi har en sterk historie, og Sverige har vært storebror veldig lenge. Sverige er en av de store nasjonene i Europa jeg aldri har slått – og det hadde vært morsomt å få oppleve det nå, sier landslagssjef Egil Olsen.

- Viktig og nødvendig matching på høyt nivå

- Kampene mot Sverige gir oss to nye landskamper mot en god motstander, i tillegg til at naborivaliseringen gir en ekstra dimensjon i positiv forstand. Vi har nettopp spilt mot EM-lagene i England og Kroatia, og i august står Hellas for tur. Det venter også et returoppgjør mot England på Wembley. I sum gir dette oss viktig og nødvendig matching på et høyt nivå, og jeg er overbevist om at dette er veien å gå for å skape utvikling, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

Norge og Sverige har møtt hverandre hele 104 ganger , og statistikken viser 24 seiere, 22 uavgjort og 58 tap. Norges første landskamp noensinne var mot Sverige i 1908 (3-11-tap i Gøteborg), og sist lagene møttes var i 2005 – da vant Norge 3-2 på Råsunda etter tre mål på fire minutter av John Arne Riise, Steffen Iversen og Thorstein Helstad.

- Det blir bra for landslaget å møte Norge. De har et bra lag som er vanskelig å slå, og er en sterkt motstander. I tillegg er det morsomt for meg personlig, etter mine herlige år i Rosenborg, sier Sveriges landslagssjef Erik Hamrén.