Herrelandslagets oppkjøring til den siste delen av VM-kvalifiseringen begynner i januar, og nå har landslagssjef Egil Olsen har tatt ut troppen til herrelandslagets privatlandskamper mot Sør-Afrika 8. januar og  Zambia 12. januar.

Norges tropp består hovedsakelig av spillere fra Tippeligaen, pluss Sverige og Danmark som også har vinterpause i sine ligaer.

- Troppen er i stor grad preget av morgendagens A-landslagsspillere. Det er en veldig ung tropp, og mange av de som var med på vinterturneringen i Thailand i januar er med også her, sier Olsen.

 Flere av spillerne er tatt ut i A-troppen for første gang, og Olsen gleder seg til å teste ut noen av Tippeligaens kometer på landslaget.

- Når det gjelder de Lanlay, så er han en av få kantspillere som også er god en mot en. Strandberg var tatt ut til Thailand-turneringen, men medlte forfall, og han er en veldig moden og klok spiller. Og ikke minst blir det fint å få testet ut er begge de to midtbanespillere til Strømsgodset, de er kreative og har stor løpskapasitet. Marcus Pedersen er en veldig spennende spisstype, som har hatt en bra bra sesong også for U21-landslaget. Mohammed Fellah er også ny - han har hatt en bra høstsesong, og nå får han sjansen til å vise seg frem, sier Olsen, som også har funnet plass til med Erik Huseklepp etter flere samlinger uten bergenseren i troppen.

- Jeg har lyst til å se litt på Huseklepp, om han klarer å komme ordentlig tilbake igjen. Ardian Gashi er også med - han er den eldste i troppen, men han har ikke vært med så mye. Spillere som Christian Grindheim og Bjørn Helge Riise er ikke med, men dem kjenner vi godt fra før og nå ville vi heller teste ut et par nye, sier Olsen.

- Vi møter sterke nasjoner, to av Afrikas bedre lag. Og jeg forventer at flere av de unge tar et steg til og viser at de er potensielle A-landslagsspillere. De fleste av disse spillerne er ikke med i en vanlig landslagstropp, men jeg håper flere av dem nå griper sjansen, sier Olsen.

Zambia er regjerende afrikamestere, etter seier over Elfenbenskysten på straffespark i finalen i Afrikamesterskapet i februar, og kampen mot Norge er en del av motstandernes oppkjøring til Afrikamesterskapet 2013, som arrangeres perioden 19. januar -10. februar med Sør-Afrika som vertsnasjon.

- Det er få internasjonale datoer å spille landskamper på, det har blitt kuttet mer og mer de siste årene. På en turnering som dette kan vi fange opp spillere som banker på døra til landslaget,  og dette er også svært verdifull kamptrening for våre beste spillere fra Tippeligaen. Sist vinter deltok vi i en internasjonal turnering i Thailand, og mange av spillerne som var i troppen er nå etablerte landslagsspillere, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Norges tropp mot Sør-Afrika og Zambia:

André Hansen - Odd Grenland              
Rune Almenning Jarstein - Viking        
Jo Inge Berget - Molde  
Tarik Elyounoussi - Rosenborg 
Magnus Wolff Eikrem - Molde 
Mohammed Fellah - Vålerenga
Vegard Forren - Molde
Ardian Gashi - Helsingborg
Erik Huseklepp - Brann
Ruben Yttergård Jenssen - Tromsø
Stefan Johansen - Strømsgodset
Anders Konradsen - Strømsgodset 
Ruben Kristiansen - Tromsø
Yann- Erik de Lanlay - Viking
Marcus Pedersen - Odense  
Tore Reginiussen - Rosenborg
Espen Ruud - Odense 
Stefan Strandberg - Rosenborg   (forfall 27. november)
Alexander Toft Søderlund - Haugesund
Lars Christopher Vilsvik - Strømsgodet 

Fredrik Semb Berge - ODD Grenland (ny spiller i troppen 27. november, han har ingen A-landskamper fra før)

Se landslagstroppen med statistikk