Tirsdag offentliggjorde U21-landslagssjef Tor Ole Skullerud en tropp på 40 spillere som er meldt inn til UEFA i forbindelse med U21-EM i juni. De 23 spillerne som skal representere Norge i mesterskapet blir plukket fra denne troppen, så samtlige navn på listen er potensielle EM-deltakere.

- Dette er 40 veldig sterke spillere. Vi har hatt lange og vanskelige diskusjoner på flere spillere som har vært med i vurderingen men som ikke er med her. Men vi måtte lande på noe, og er veldig trygge på den troppen vi sitter med nå. Og utifra denne listen kommer vi til å ende på en veldig god mesterskapstropp, sier Skullerud.

G19-landslagsspillere som Mohamed Elyounoussi, Mats Møller Dæhli og Veton Berisha har den siste tiden vært trukket frem som mulige EM-kandidater, og det samme har RBKs Mikkel «Mix» Diskerud som har spilt flere uoffisielle kamper for USAs landslag. Men U21-landslagsledelsen har ikke satt opp navnene til noen av disse i troppen.

- Vi har tatt en vurdering på de spillerne som holder G19-alder og har vært gode i klubbene sine. G19-landslaget skal ut i en viktig EM-kvalikrunde på samme tid som mesterskapet, og vi har landet på at de aktuelle spillerne ikke er så langt fremme at de ville fått mye spilletid i mesterskapet. Derfor har vi valgt å holde dem på G19. Når det gjelder Diskerud har han fortsatt ikke avklart spørsmålet om hvilken nasjon han kommer til å ende opp med å representere, og dermed er han uaktuell for EM, sier Skullerud, som sammen med assistenttrener Knut Tørum kommer til å følge svært nøye med på alle spillerne i ukene som kommer.

Norge møter Israel, England og Italia i gruppespillet - se kampoversikt her

- Vi har jo litt skadeproblematikk – blant annet er Jørgen Skjelvik og Mathis Bolly skadet for øyeblikket, og vi er fortsatt spente på utviklingen til Stefan Strandberg, men det ser heldigvis lovende ut. Vi kommer til å følge nøye med og se an utviklingen både på form og helse. Vi har ikke en 23-mannstropp klare i hodet per nå, men det begynner å nærme seg, sier Skullerud.  

Årets U21-EM arrangeres i Israel i perioden 5. – 18. juni, og Norge deltar for andre gang i historien – sist var i 1998 da nårværende toppfotballsjef Nils Johan Semb ledet laget til bronse. 

EM-plassen ble sikret etter en sterk play off mot Frankrike, og U21-landslagssjefen er optimistisk med tanke på det kommende mesterskapet

- Jeg har en veldig god følelse, og jeg synes absolutt at norsk fotball skal være stolte av denne 40-mannslista. Dette er et bevis på at vi har mange unge, lovende spillere på vei opp og frem – både i gode klubber ute i Europa, og som preger hjemlig liga. Så jeg mener det er lov å være veldig optimistisk, både på lagets vegne og på norsk fotballs fremtid, sier Skullerud.

Norges bruttotropp til U21-EM 2013

Yann-Erik de Lanlay - Viking FK

Jo Inge Berget  - Molde FK

Valon Berisha - Red Bull Salzburg

Mathis Bolly - Fortuna Dusseldorf

Torgeir Børven - Vålerenga Fotball

Magnus Wolff Eikrem - Molde FK

Omar Elabdellaoui - Eintrach Braunschwig

Alexander Groven - Hønefoss BK

Vegar Eggen Hedenstad - SC Freiburg

Markus Henriksen - AZ Alkmaar

Abdissalam Ibrahim - Strømsgodset Toppfotball

Eirik Johansen -  Scunthorpe United FC

Remi Johansen -  Tromsø IL

Stefan Johansen -  Strømsgodset Toppfotball

Flamur Kastrati -  FC Erzgebirge Aue

Muhamed Keita -  Strømsgodset Toppfotball

Joshua King -  Blackburn Rovers

Gudmund Taksdal Kongshavn -  Vålerenga Fotball

Anders Konradsen -  Rennes TA

Anders Kristiansen -  Bryne FK

Kristoffer Knudsen Larsen -  SK Brann

Martin Linnes - Molde FK

Brede Mathias Moe -  Rosenborg BK

Mushaga Bakenga - C. Brugge

Håvard Nielsen -  Red Bull Salzburg

Håvard Nordtveit - Borussia Mönchengladbach

Ørjan Håskjold Nyland  - Molde FK

Arild Østbø - Strømmen IF

Marcus Pedersen - Odense BK

Stian Ringstad - Lillestrøm SK

Thomas Rogne - Celtic FC

Fredrik Semb Berge - Odd

Harmeet Singh - Feyenoord

Jørgen Skjelvik -  Kalmar FF

Stefan Strandberg -  Rosenborg BK

Jonas Svensson  -  Rosenborg BK

Jonathan Tollås Nation -  Aalesunds FK

Fredrik S. Ulvestad - Aalesunds FK

Gustav Valsvik - Sogndal IL

Simen Wangberg -  SK Brann