LSK Kvinner endte et stykke bak medaljevinnerne i fjorårets Toppserie, men det ønsker de å forandre på nå. Med forsterkninger som keeper Tinja-Riikka Korpela og Cecilie Pedersen håper laget ta steget opp blant de aller beste.

- Vi ønsker å komme blant de tre beste. Vi er styrket i forhold til i fjor, og er fornøyd med de vi har fått på plass. Nå har vi en bedre stall og større konkurranse om plassene, sier LSK-trener Monica Knudsen til fotball.no.

Spennende spissduo

Den mest spennende signeringen er nok Cecilie Pedersen. Spissen, som slo igjennom på landslaget og fikk Gullballen i 2009, har aldri spilt i Toppserien tidligere. Mange klubber ville ha spisstalentet, men det var altså LSK som fikk napp.

- Det er vi veldig fornøyd med. Hun er meget god foran mål, så det blir spennende å se hun og Isabell Herlovsen sammen på topp. Men hun trenger nok litt tid på å komme i gang, sier Knudsen.

Treneren beskriver de andre forsterkninger på følgende måte.

- Tinja-Riikka Korpela har vist seg som en klassekeeper i Kolbotn, så vi håper hun fortsetter på det nivået hos oss. Hun blir en viktig brikke. Synne Jensen er en ung og talentfull spiller, og en spennende spillertype. Hun kan bli litt som Julie Heggedal var for oss i fjor. Gry Nordeide Grønli har mange års erfaring fra Linderud/Grei og styrker stallen vår med å utfordre de i forsvarsrekka. I tillegg har vi tatt opp Ingrid Hansen, en ung og lokal spiller som er viktig for oss å løfte frem, forteller Knudsen.

Må bli mer stabile

Med andre ord ser det lyst ut hos kanarifuglene om dagen, men treneren understreker at det må hard jobbing til for å nå målet.

- Nå jobber vi med pasningstryggheten og tørre å spille ball, i tillegg til helheten med den offensive strukturen. Vi slapp også inn for mange mål i fjor, så der har vi det største forbedringspunktet, mener hun.

I fjor viste LSK at de kunne hamle med alle lag i Toppserien, og de slo flere av topplagene. Nå håper Knudsen at laget blir mer stabilt, selv om hun tror det vil bli vanskelig å stikke av med den aller gjeveste medaljen.

- Vi har kvalitet nok til å slå alle lagene i serien, det handler om å være jevne over tid. For å ta gull må vi nok ha maksimal flyt og stang-inn, men alt er mulig, smiler Knudsen.

Pedersen gleder seg

Nyervervelsen Cecilie Pedersen ser også frem mot sesongen, og er glad for å være på plass i sin nye klubb.

- Jeg valgte LSK fordi det er et lag som satser, som ønsker å bli det beste laget i Norge. De har også ønsket å legge forholdene godt tilrette for meg, slik at jeg kan kombinere fotball, familie, jobb og utdanning, sier Pedersen til lagets hjemmeside.

Hun har lagt et turbulent år bak seg. Et år der det ble lite fotballspill og mange diskusjoner om henne i media.

- Det siste året har vært en utfordring, både mentalt og fysisk. Men jeg har lært mye av alt som har skjedd, både om meg selv og andre. Det jeg ser mest frem til det kommende året må er å tilhøre et lag, trene og spille kamper som normalt igjen, sier Pedersen.

- Ambisjonene mine er å komme tilbake på landslaget og ha det morsomt med fotballen, avslutter goalgetteren.