Ørjan Håskjold Nyland er et av Norges største keepertalenter, og har vært en svært viktig spiller for klubblaget Hødd og U21-landslaget. Nå hedres han med Statoils Talentpris for oktober.

- Det er veldig artig. Det er en pris som viser at du lykkes med det du har gjort, sier en fornøyd Nyland.

22-åringen er født og oppvokst i Volda, og begynte å spille for Hødd i 2007. Og som 18-åring fikk han være med på et treningsopphold i Premier League-klubben Everton.

- Det var stort! Da fikk jeg virkelig se hvor lista ligger, for det er selvfølgelig drømmen for mange fotballspillere, inkludert meg selv å komme dit en dag.

Det har vært en travel høst for Nyland. Først imponerte han stort da Hødd slo Brann ut av cupen. Så var han med å sikre U21-landslaget en plass i neste års U21-EM i Israel da Norge slo Frankrike sammenlagt i play off.

- Det var veldig artig, og spesielt å få spille i en så viktig kamp. Og så var det min tredje kamp for U21.

Juryens begrunnelse lyder som følger:

“Ørjan har hatt en veldig fin utvikling denne sesongen. Han har vært en stabil og god sisteskanse for cupfinalelaget Hødd, og markerte seg også sterkt for U21-landslaget i den siste play off-kampen mot Frankrike. Ørjan er en reaksjonssterk keeper, og en matchvinnertype med skikkelig vinnerskalle.”

Statoils talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og Statoil. Gjennom sesongen vil syv unge fotballtalenter bli hedret som månedens fotballtalent, og én vil på slutten av sesongen kåres til ”Årets unge spiller”.

- Statoils Talentpris handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen, sier Marius Rosenberg Amundsen, sponsoransvarlig for Statoil.

Deler prispengene

Hver månedsvinner får 50 000 kroner til å gi til en eller flere klubber som har betydd mye for deres egen utvikling. Ørjan Nyland har valgt å dele pengene mellom to klubber.

- Jeg startet først i Mork Idrettslag, og gikk videre til Volda, så det blir delt mellom de to klubbene.