Hver uke presenterer fotball.no en ung profil fra enten Tippeligaen eller Toppserien. Denne uken er derimot en duo, nemlig Ada og Andrine Hegerberg som er de utvalgte.

Tirsdag var de med og sikre EM-plass for J19-landslaget, og nå skal de kjempe sammen for nok en medalje for Kolbotn i Toppserien. Søstrene Andrine og Ada Hegerberg gleder seg til en ny sesong, som allerede har fått en pangstart.

- Det er helt fantastisk at vi klarte å komme til EM. Vi har jobbet hardt for dette, så det var fortjent. Utrolig moro og nå gleder vi oss til EM, sier Ada Hegerberg.

Trygt med storesøster

Ada er bare 15 år gammel, men fikk altså sjansen på J19-landslaget under denne kvaliken. Tirsdag ble jubeluken komplett da England ble slått 1-0 og EM-plassen sikret.

- Jeg har blitt tatt veldig godt imot og takker for tillitten, sier hun.

At storesøster Andrine (17) er der sammen med henne, i tillegg til på klubblaget Kolbotn, betyr mye.

- Det er tryggere for meg å ha hun her. Hun er en god søster, og vi er veldig samkjørt både på og utenfor banen, sier Ada.

- Ja, det er veldig artig og positivt å ha med søster på laget. Vi trives veldig godt sammen, istemmer Andrine.

Skryter av hverandre

De to spillerne har fått mye skryt av trenerne på klubb- og landslag den siste tiden, og spås en stor fremtid på fotballbanen. Selv beskriver de hverandre på følgende måte:

- Andrine er utrolig pasningsdyktig og har en pasningsfot av de sjeldne. Det kommer ofte meg til gode som spiss. I tillegg er hun holdningssterk og tar ansvar, sier Ada.

- Ada er en måljeger og scorer mange mål på alle mulig måter, både med høyre, venstre og hodet. Hun er rask og har god spillerforståelse, er dommen til Andrine.

Nå håper de å ta ytterligere steg på fotballbanen, uten at de ønsker å drømme seg bort i altfor lang tid fremover.  

-  Jeg tenker bare på å utvikle meg som spiller nå, og tenker lite på hva som skal skje i fremtiden. Dersom jeg klarer å utvikle meg slik jeg ønsker, så vil jeg også bli god i fremtiden, mener lillesøster.

Foreldrene får æren 

Første mål er uansett en ny medalje med Kolbotn, etter at de var med å sikre bronsemedaljer til laget i fjor.

- Jeg ser virkelig frem til sesongen nå. Det blir tett i toppen, men vi ønsker å heve oss fra i fjor. I tillegg hadde det vært veldig moro med en cupfinale. For min egen del ønsker jeg å utvikle meg videre og fortsette fremgangen, sier Andrine.

At to søsken spiller Toppserie og landslagsfotball sammen er ikke hverdagskost, og foreldrene får mye av æren for jentenes utvikling.

- Vi har nesten hatt egne personlige trenere i mamma og pappa, så de har betydd mye. I tillegg må støtteapparatet i Kolbotn nevnes. De har vært til stor hjelp for oss og de andre spillerne i klubben, sier jentene fra Sunndal.  

Fakta:

Navn: Andrine Hegerberg
Klubb: Kolbotn
Født: 6.juni 1993
Posisjon: Midtbane /Hengende spiss
Høyde: 1.69
Tidligere klubber: Sunndal
Meritter: 4.plass i EM for J17 i fjor. Bronse med Kolbotn i Toppserien.
Favorittlag: Barcelona
Favorittspiller: Xavi og Iniesta
Beste fotballminne: Å komme til EM med J19 denne uken, samt da vi sikret bronse med Kolbotn i siste serierunde i fjor.
Tre ord om seg selv: Omtenskom, utadvendt og energisk
Fritidsaktiviteter: Venner, skolearbeid og andre vanlige ting.

Navn: Ada Hegerberg
Klubb: Kolbotn
Født: 10.juli 1995
Posisjon: Spiss
Høyde: 1.73
Tidligere klubber: Sunndal og Oppegård
Meritter: 4.plass i EM for J17 i fjor. Bronse med Kolbotn i Toppserien.
Favorittlag: Arsenal
Favorittspiller: Ingen spesielle
Beste fotballminne: Har hatt mange gode minner, men det vi har gjort med J19 nå står høyt, sammen med bronsemedalje for Kolbotn i Toppserien.
Fritidsaktiviteter: Henge med venner og familie, og bare slappe av. Blir mye fotball.
Tre ord om seg selv: Utadvendt, kontaktsøkende og energisk.