Årets seriemester troner øverst på Fair play-tabellen, etterfulgt av Tromsø (fjerdeplass i Tippeligaen) og Viking (femteplass i Tippeligaen).

Endelig Fair play-tabell Tippeligaen 2012 (poengsnitt i parantes):

Lag

Snitt

Molde

8,072

Tromsø

8,018

Viking

7,992

Strømsgodset

7,979

Haugesund

7,886

Aalesund

7,885

ODD

7,836

Rosenborg

7,833

Sogndal

7,824

Vålerenga

7,822

Brann

7,820

Lillestrøm

7,806

Hønefoss

7,764

Stabæk

7,698

Fredrikstad

7,695

Sandnes ULF

7,677

 

Noen lag har fått endret sin plassering mange plasser siden offentliggjøringen av status i Fair play-tabellen i august.

- Dette skyldes hovedsakelig at det ble lagt inn enkelte feil verdier ved beregningen av tabellen. Vi avdekket dette ved den grundige gjennomgangen vi alltid tar etter sesongslutt for å sikre oss at tabellen er 100 prosent korrekt. Vi beklager overfor de klubbene som på bakgrunn av forrige statusoppdatering ble gitt forhåpninger om mulighet til E-cup neste år gjennom Fair play-konkurransen, sier direktør konkurranse Nils Fisketjønn i NFF til fotball.no.

Fair play-konkurransen i Tippeligaen bygger på UEFAs retningslinjer. I forbindelse med hver runde i Tippeligaen blir lagene vurdert av kampdelegater. De gir poeng etter faste kriterier, som røde og gule kort og spillere og treneres oppførsel under kampene.

Ettersom Molde allerede er klar for kvalifiseringsspill til Champions League i 2013, så er det Tromsø på  andreplass som kan få en plass i kvalifiseringen til Europa League dersom Norge blir blant de tre beste nasjonene i UEFAs Fair play-konkurranse.  Resultatet av UEFAs Fair play-konkurranse blir klar våren 2013.

NFFs Fair play-konkurranse i Tippeligaen er i tråd med kravene i UEFAs Fair play-konsept, hvor vinneren av Fair play-konkurranse kan få en plass i kvaliken til neste års Europa League. Forutsetningen er at norske landslag, og klubblag som spiller europacupkamper, i perioden frem til 30. april, samlet oppnår et gjennomsnitt på minimum åtte poeng. De tre beste nasjonene på UEFAs Fair play-ranking får som nevnt en ekstra plass i 1. kvalifiserende runde til Europa League, forutsatt at nasjonene har oppnått et gjennomsnitt på minimum åtte poeng.